Doorgaan naar hoofdcontent

Als je toe bent aan een nieuwe laptop...

... denk dan niet meteen aan een Windows-machine.

Tot tien jaar geleden had Windows vrijwel het monopolie in computerland.
Apple was het enige alternatief. Apple was (en is nog steeds) beter, sneller, gebruiksvriendelijker en veiliger dan Windows, maar helaas ook behoorlijk duurder.
(Aanvulling: ik vergeet het Linux-OS niet, maar ik noem het niet omdat dat voor de gewone gebruiker net een stap te ingewikkeld is: je kunt geen Linux-computers kopen, maar je moet Linux zelf installeren en hier gaat het om een nieuw apparaat.)

Sinds ongeveer vijf jaar is er een alternatief: de Chromebook.

In de VS worden nu meer Chromebooks verkocht dan Windwos en Apple bij elkaar, maar in Europa, en zeker in Nederland, is de Chromebook helaas, en zeer onterecht, nog steeds een ondergeschoven kindje.

Het vaak gehoorde argument is dat je een Chromebook alleen met een internetverbinding kunt gebruiken, en dat het er eigenlijk alleen maar mee kunt surfen op het web.

Niets is tegenwoordig minder waar.

Ik ga hier niet wéér een pleidooi voor de Chromebook houden, maar ik wil hem wel onder de aandacht brengen. In de winkel verkopen ze hem liever niet, want op Windows en Apple maken ze veel meer winst.

Praat eens met een Chromebook-gebruiker en laat hem/haar vertellen wat je er wel (en niet) mee kunt.

En als je dan een goed beeld hebt van de mogelijkheden en beperkingen, van de voor- en nadelen en van de prijzen, maak dán pas een keuze.

Mij maakt het niet uit welke keuze je maakt, als je maar bewúst kíest, en niet automatisch hetzelfde koopt als de vorige keer.

Een artikel over Chromebooks in Tablet Magazine.

Meer informatie over Chromebooks (door Google).

Coolblue over Chromebooks.


Reacties

Henny's blog

Hier vind je de blog van Henny