woensdag 10 februari 2016

De foto's op je mobiel opschonen

Sinds vandaag heeft de foto app van Google (op de smartphone dus) een nieuwe functie:
Je kunt Google opdracht geven om alle foto's die op je mobiel staan en die inmiddels naar je Google-account zijn gekopieerd (via de automatische back-up) van je mobiel te verwijderen.
Dat kan een heleboel ruimte vrijmaken. Je kunt die foto's altijd blijven bekijken (zolang je een internetverbinding hebt).

Extra: als Google merkt dat je mobiel ruimte te kort dreigt te komen, geeft hij met een rood bolletje in de Assistent aan dat er iets mis is.
Ga je dan naar de assistent, dan legt Google uit dat je mobiel bijna vol is en Google die foto's kan verwijderen.

De melding van de Assistent


Je kunt het zelf doen bij Instellingen |
Opslagruimte op apparaat vrijmaken.


Zo, dat ruimt mooi op!

Eens iets anders: navigatie-apps vergeleken

Ik heb vanochtend vijf gratis navigatie-apps, vlak na elkaar de route naar dezelfde bestemming laten uitrekenen. Onderweg stond er een file...