Wat moet Google doen als je overleden bent?

Je hoopt dat het niet gebeurt, maar je komt er niet onderuit: je zult eens overlijden.

Nu we in een digitale wereld leven, is het maken van een lijstje voor de nabestaanden veel complexer dan vroeger.
Immers: we hebben nu talloze accounts en onze gegevens staan overal over de wereld verspreid bij de meest uiteenlopende bedrijven.

Sommige bedrijven proberen je te helpen bij het regelen van dit soort zaken. Zo hebben Facebook en Google een pagina waar je in kunt stellen wanneer ze in actie moeten komen en wat ze dan moeten doen.
Als je op het logo hieronder klikt, kom je op de Google-pagina waarop je in kunt stellen wie er een seintje krijgen als er door een door jou aangegeven tijd niet is ingelogd, wat die personen dan mogen zien en doen en wat er met het account en jouw gegevens moet gebeuren.




Je kunt natuurlijk ook je partner (of een ander die jouw zaken moet regelen) jouw inloggegevens geven. Houd er in dat geval wel rekening mee dat hij/zij ook over jouw smartphone moet beschikken als je 2-factor-authenticatie hebt ingeschakeld.

Ook handig is het om een document te maken waarin je opneemt wat de instellingen zijn van alle digitale apparaten in je huis, auto en andere locaties.
Denk aan wachtwoorden van het Wifi-netwerk, van het modem, routers, hubs, switches, smartphone en wat al niet meer.

Als je jouw wachtwoorden in een wachtwoordenbeheerder hebt opgeslagen (LastPass of Chrome bijvoorbeeld), en je hebt voor die diensten 2fa ingesteld, kun je de inloggegevens hiervan ook in dat document zetten. Ze kunnen er toch pas bij als ze jouw smartphone hebben.

Daarnaast heb je natuurlijk al een lijst gemaakt met wie kaarten krijgt, welke verzekeringen, abonnementen en leningen er lopen, waar jouw administratie te vinden is, en meer van dat soort zaken.

Wil je hier een voorbeeld van?
Informeer eens bij easycloudcomputing.nl of bij mij.

Populaire posts van deze blog

Vlinders in Frankrijk

Een fazant in de tuin!

De grootste vogel van Nederland