Doorgaan naar hoofdcontent

En toch doen we het steeds beter

Het lijkt allemaal kommer en kwel in de wereld: milieugedoe, geweld, honger en armoede zijn vaste onderwerpen in de nieuwsberichten.

Vroeger was het allemaal beter.
Echt?

Nee dus. Doordat we tegenwoordig de wereld bijna letterlijk in onze binnenzak hebben, krijgen we bijna alles wat er gebeurt meervoudig mee.
Dat was vroeger anders. Je hoorde wel eens wat er een paar dorpen verderop gebeurde, maar veel groter was onze horizon niet. Zeker niet voor wat betreft actueel nieuws.

In De Bicker, een onafhankelijke nieuwsbrief met onderwerpen over van alles, stond vanochtend een artikel waarin je kunt lezen dat het allemaal wel mee valt.

Als je de wereld nu vergelijkt met die in 1988, zijn we er best wel op vooruitgegaan.
Ook hier de boodschap: kijk naar de feiten en laat je niet leiden door pure emotie en (vaak niet helemaal goed gefundeerde) uitlatingen van Jan en Alleman.

De boodschap:
"is het niet verstandig om pessimistisch te zijn? Nee, we moeten zorgvuldig zijn, zegt Pinker. We moeten exact bepalen wat er mis is en daar iets aan doen. Maar slecht onderbouwd doemdenken leidt tot fatalisme, en dat is een voedingsbodem voor radicale politici en volksmenners."

Hier het artikel


Reacties

Henny's blog

Hier vind je de blog van Henny