Doorgaan naar hoofdcontent

Een weekendje Ardennen

Het afgelopen weekend hebben de kinderen mij getrakteerd op een weekendje Ardennen. Uiteraard was Monique ook uitgenodigd, maar het leek haar leuk dat ik dit als vader alleen ging doen.

Na een genoeglijke reis naar het zuiden (dankzij Waze sloten we niet achteraan in de file bij Maastricht), kwamen we in de buurt van Stavelot bij het huisje aan. Na het uitpakken en boodschappen doen, gingen we Anneke in Maastricht van het station halen en in Gronsveld lekker eten. Via Kesselt, waar we ruim twintig jaar geleden even gewoond hebben, gingen we weer terug.

Zaterdag hebben we gewandeld en hebben we het racecircuit van Francorchamps, waar we vlakbij zaten, van afstand bekeken.
Daarna hebben we de grotten van Remouchamps bezocht. Een hele belevenis. Als je daar binnen loopt, voel je je erg klein worden... Na afloop hadden we het geluk dat er net een wielertoer langs kwam.

Op de terugweg stuitten we op een plekje op nog geen dertig meter van de racebaan, waar op dat moment de Formule-3 bezig was. Dankzij de luidspreker wisten we dat Max Verstappen (de zoon van Jos) vooraan reed. Dat konden we even later ook heel mooi bekijken.

De volgende dag zakten we per kayak de Amblève een stukje af. Het water stond nogal laag. Het voordeel was dat de tocht lekker lang duurde, het nadeel was dat je regelmatig over de keien schuurde en jezelf daaroverheen moest voortduwen. Dat leverde later (nu nog) een forse spierpijn op ;-)

Na het nuttigen van - uiteraard - een maaltijd Belgische frites, gingen we weer huiswaarts.
Al met al was het een leuk weekend. Dank jullie wel, kinderen!

Een selectie van de foto's vind je in dit album.

Reacties

Henny's blog

Hier vind je de blog van Henny