Locaties wereldwijd op één manier

In de nieuwsbrief van De Bicker las ik een artikel over een compleet andere manier van adresseren. Een manier die je over de hele wereld kunt gebruiken, of er nu wel of geen straat, postcode of huisnummer is.


De organisatie what3words heeft de hele, ja echt: de héle wereld, verdeeld in vakken van 3*3 meter. Ieder vak heeft een unieke combinatie van drie woorden. Die woorden bestaan in heel veel talen, dus (op termijn, nu nog niet) kun je zo'n vak in de woorden van je eigen taal aanduiden of in de taal van bijvoorbeeld je bezoeker. De talen die nu al beschikbaar zijn: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Zweeds, Turks en Russisch.

Op deze manier kun je heel makkelijk iedere plek op aarde definiëren. Dat kan nu ook al met coördinaten, maar zeg eens eerlijk: kun jij het coördinaat van dat nestkastje in het Spaarbankbos onthouden: 52.751402, 6.462197? Ik niet. En een adres heeft het nestkastje niet. Maar met preparation.handprint.constrain, of als het Nederlands beschikbaar komt: voorbereiding.handgedrukt.beperking kan ik er op anderhalve meter nauwkeurig naartoe lopen.

Je zou zo zelfs aan nlpost of een andere bezorger aan kunnen geven dat ze het pakket in de doos bij de achterdeur moeten leggen.

Als dit systeem op zijn eentje stond, had je er weinig aan. Maar dat is niet zo.
Je kunt op de website map.what3words.com snel naar een adres zoeken of een punt op de kaart aangeven en dan de woordcombinatie vinden. Vervolgens kun je er navigatie-aanwijzingen bij halen via Google Maps, Microsoft Bing of CityMaps.

Als je de app op je smartphone installeert, kun je naar zo'n vak navigeren met bijvoorbeeld Waze, Google Maps, Backcountry Navigator of Navmii. Je kunt ook de app zelf gebruiken als kompas. Zo kom je van zelf bij dat nestkastje uit.

Vanuit de app kun je ook je huidige locatie vastleggen in Trello, Whatsapp, Hangouts, Keep, Gmail. Google Drive, Google+, Messenger en noem maar op.

Mogelijkheden genoeg dus om de wereld te laten weten waar je leuke dingen hebt gezien.
Een voorbeeld: de havik die ik in mijn vorige blog gezien heb, zat in de boom in vak harnessed.coder.fronts





Populaire posts van deze blog

Vlinders in Frankrijk

Een fazant in de tuin!

De grootste vogel van Nederland